Bagarlandslagets sponsorer

Det svenska bagarlandslaget drivs framgångsrikt av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer i samarbete med sponsorerna Kron Jäst, Nord Mills och Nordic Paper. Partner är ScanBox.

Sveriges bagare och konditorer

Bakom Svenska Bagarlandslaget står Sveriges bagare & konditorer, branschorganisationen för bageribranschen i Sverige. Organisationen grundades år 1900 och har sedan dess arbetat för att främja utvecklingen av bagerierna och konditorierna i Sverige.

Sveriges bagare & konditorer AB har ca 500 medlemmar, som sträcker sig från det lokala bageriet/konditoriet till större företag såsom Pågen, Polarbröd, Fazer, Göteborgs Kex och Delicato. Totalt har Sveriges bagare & konditorers medlemsföretag ca 15 000 anställda.

Jästbolaget

Jästbolaget ägs av Orkla ASA, en norsk koncern som utvecklar, tillverkar och marknadsför livsmedel framför allt i Norden. Jästbolaget tillverkar ca 25 000 ton KronJäst om året. Av dessa går 13 500 ton till bagerier och 2 500 ton till konsumentmarknaden i Sverige. Exporten uppgår till 9 000 ton och Norge är den största exportmarknaden. Jästbolaget har ca 60 anställda.

 

Nordic Paper

Nordic Paper tillverkar Kraftpapper som används till allt från bärpåsar till isolering i rostfria kylskåp samt i bygglaminat. Dessutom tillverkar vi Greaseproofpapper som används inom livsmedelsindustrin i bland annat bakformar och bakplåtspapper. Inom det är segmentet är vi en av de världsledande tillverkarna.  Merparten av allt papper vi tillverkar går på export ut i vida världen. Det hindrar oss inte från att värna om det som finns nära oss och våra fabriker i Värmland samt i Greåker i Norge - det vi gör är naturligt, nära och premium. It´s in our nature!

Nord Mills

Nord Mills produktportfölj passar både det lilla konditoriet, det stora leveransbageriet eller livsmedelsföretaget. Nord Mills erbjuder allt från rena mjölsorter till färdigkomponerade blandningar och däremellan baser som ger en stor möjlighet till flexibilitet i bageriet. Som Nord Mills helkund får du tillgång till en rad mervärden som underlättar i din verksamhet. Kvarnverksamheten bedrivs vid kvarnarna i Uppsala och Malmö.

ScanBox

ScanBox är vår partner. 

ScanBox älskar mat och är passionerat fokuserad på att skapa optimala lösningar för varje arbetsplats. Vårt fokus ligger på att underlätta din arbetsdag och ge dina matgäster bästa möjliga upplevelse, oavsett om du använder våra produkter på ett hotell, ett äldreboende eller i en skolmatsal.

Kontakt

Martin Lundell
VD, Sveriges bagare & konditorer
08-762 67 94
martin@bageri.se

Om Bagarlandslaget

Det svenska bagarlandslaget drivs av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer och sponsras av Jästbolaget, Nord Mills och Nordic Paper.

sponsorer