Svenska Bagarlandslaget

Svenska Bagarlandslaget är ett relativt nystartat landslag, men har trots det nått stora internationella framgångar. 2012 kvalificerade sig laget till VM-final, och väl där blev laget bäst i Europa med sin 4:e plats. 2014 vann Håkan Johansson guld i individuella VM. 2015 och 2016 vann laget Nordiska Mästerskapen i Bageri. Laget drivs av Sveriges bagare & konditorer tillsammans med sponsorerna Jästbolaget, Nordic Mills och Nordic Paper. Laget nu består av:

Håkan Johansson

Taverna Brillo, Stockholm

Coach/Lagledare

Världens bästa bagare 2104! Håkan Johansson arbetar på Taverna Brillo i Stockholm. Han har varit med i Bagarlandslaget sedan starten 2007 och sedan 2014 axlar han rollen coach och lagledare. I yrket låter han sig ofta inspireras av sina bagarkollegor, inte minst från de i det egna landslaget.

Meriterna är många:
Guld i SM Unga Bagare 2002
Finalist i Bagar-VM (lag) 2008
4:e plats i Bagar-VM (lag) 2012
Guld i Bagar-VM (individuellt) 2014

Guld i Nordiska Mästerskapen i Bageri (lag) 2016
 
- För att få till ett gott bröd finns det inga genvägar. Det är bara naturliga och färska råvaror som gäller. När man startar på morgonen börjar man alltid från noll. Det finns inga gränser för vad man kan skapa med mjöl och vatten, säger Håkan Johansson.

 

Adam Söderström

Bageri Petrus, Stockholm

Adam arbetar till vardags som bagerichef på Bageri Petrus i Stockholm. Adam tog hem titeln Svensk mästare i bageri, Årets Bagare 2014. Han har dessutom tävlat i Eurpoakvalet till VM. Roligt att veta är också att Adams fru Ått Söderström vann Årets Bagare 2017!

Kim Lund

Frank, Västerås

Kim vann Årets Bagare 2016. Hon har dessutom en silverplats från SM Unga Bagare 2014 och ett brons från EM Unga Bagare samma år. Kim har även varit med i Bagarlandslaget då de kammade hem segrarna i Nordiska Mästerskapen 2015 och 2016.

Bedros Kabranian

Magnus Johanssons bageri, Stockholm

Bedros är bagerichef hos Magnus Johansson Bageri & Konditori i Stockholm. Bedros slår de flesta på fingrarna när det gäller laminerade degar.

Tidigare meriter på hans lista är:

Regional Världsmästare i Culinary World cup (kocklags VM) 2014-2018 med Stockholm Culinary team

Tillsammans med Bagarlandslaget vunnit Nordiska mästerskapen 2015 och 2016

Vunnit Best Viennese pastry 2015, vilket är tävlingen där bästa sötebröd i Norden utses. Finalist i årets bagare 2016 

 

Sara Fjärrstrand

Frilansande bagare från Sala

Sara är uppvuxen och bor i Sala. Till vardags jobbar hon på Kopparlundens bageri i Västerås.  
Saras meritlista är lång och består av bland annat silver i Skolmästerskapen, guld i SM Unga Bagare, lagguld i EM Unga Bagare med juniorbagarlandslaget och en individuell silverplats. När Sara ställde upp i Årets Bagare tog hon bronsmedalj. Med Bagarlandslaget har hon varit med och vunnit Nordiska Mästerskapen 2016 där hon även vann priset för Bästa Matbröd!  

Jesper Långström

Utbildningsansvarig på Sveriges bagare & konditorer

Coach/Lagledare

Jesper är ansvarig för allt som rör utbildningsfrågor i branschen och är dessutom ansvarig för Bagarlandslaget. Jesper har tidigare bakat i över 30 år i sex olika länder, bland annat i Frankrike där han är utbildad. Om du är en flitig tv-tittare så har du säkerligen sett Jesper gästa Gomorron Sverige (varannan måndag), vilket han gjort i flera år. Vill du komma i kontakt med Jesper så skicka gärna ett mail till jesper@bageri.se

Lina Andersson

Asisstent

Lina bakar till vardags på Güntherska Hovkonditori & Schweizeri i Uppsala. Lina vann SM Unga Bagare 2016 och kammade hem ett brons i EM för Unga bagare 2017.

Anna Säll

Assistent

Anna bakar till vardags på Bakery & Spice i Stockholm. Anna tog delat silver i EM för Unga Bagare 2017. Anna haräven tagit två bronsplaceringar i SM. 

Kontakt

Martin Lundell
VD, Sveriges bagare & konditorer
08-762 67 94
martin@bageri.se

Om Bagarlandslaget

Det svenska bagarlandslaget drivs av branschorganisationen Sveriges
bagare & konditorer och sponsras av Kron Jäst, Nord Mills och Nordic Paper.

sponsorer